S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem.
vimeo youtube twitter facebook 
Luža 002


Prvoaprilski Luža contest na Krvavcu spet navdušil!


Že drugo leto zapored se je na Krvavcu odvijala najbolj nenavadna in atraktivna športno zabavna prireditev Luža contest pod okriljem društva DOBR. Za tiste, ki o Luži na Krvavcu še niste slišali le kratek opis dogodka. Gre za tekmovanje v vožnji čez lužo na smučeh ali snežni deski, pri čemer morajo tekmovalci pokazati nekaj akrobatskih in estetskih prvin. Vse skupaj poteka ob zabavi z moderatorjem in DJ-jem ter `roštiljadi` na snegu in nagradnem žrebanju.

Fantje iz društva so izpolnili obljubo po lanski premierni izvedbi tekmovanja, da bo luža še daljša in globlja, tekma še bolj zanimiva, nagrade še bolj atraktivne in zabava še bolj vroča. S pomočjo ekipe RTC Krvavec in številnih prijateljev so na Plaži pripravili osemnajst metrov dolg in pet metrov širok bazen napolnjen z vabljivo turkizno zeleno vodo, ki je zbujala drzne misli o kopanju na Plaži na Krvavcu.
   

No, večina avanturistov bi si ob prvem stiku z vodo kaj hitro premislila, saj je imela voda le nekaj stopinj nad lediščem. Kot nalašč za stopnjevanje napetosti med tekmovalci in hlajenje vročih tekmovalnih strasti. Vsi prijavljeni so namreč dobro vedeli, da se za najboljše in najatraktivnejše nastope obetajo `hude nagrade` kot so jih opisali organizatorji.
Smuči, snežne deske in druga športna oprema svetovno priznanih proizvajalcev, želja po druženju s prijatelji ter sama ideja biti eden od tekmovalcev Luža contesta je privabila številne bolj ali manj znane obraze belih strmin, od rekreativcev do športnih trenerjev in demonstratorjev smučanja in deskanja.

luza002a
Bilo jih je krepko čez štirideset, od desetega do oseminsedemdesetega(!) leta starosti.    

Prvoaprilska nedelja je bila kot nalašč za prireditev, saj so si nekateri tekmovalci omislili tudi nekakšne pustne kostume, da bi očarali sodnike in navdušili občinstvo.

luza002b
Vreme je bilo letos bolj naklonjeno, saj je lani tekmovanje potekalo v megli, kar pa tekmovalcev ni zmedlo, le gledalcev je bilo nekoliko manj. Letos so le ti prišli na svoj račun in po prvih zvokih DJ-ja se je večina obiskovalcev smučišča začela zbirati ob zaletišču ter v ciljni ravnini.

Sodnika sta tekmovalcem razložila, na kaj bosta pri ocenjevanju najbolj pozorna ter predstavila pravila tekmovanja. Napetost se je stopnjevala, negotovost in obotavljanje nekaterih pa so pregnali pogumne izjave lanskih udeležencev, ki so neučakano čakali začetek tekme. In ob dvanajstih se je začelo zares.

Prve preizkušnje vožnje in preverjanje `terena` so se počasi spremenile v pravi spektakel, saj so tekmovalci na različnih zahtevnostnih skokih pred lužo atraktivno padali v vodo in močili navdušeno publiko, sodnike in DJ-ja. Pa se nihče ni prav nič pritoževal. Ob mokrih tekmovalcih, ki so neutrudno plavali iz luže, je bilo to še najmanj, kar se ti na Luža contestu lahko pripeti. Ga. Jožica je na zabavo in veselje prisotnih, v vodi po padcu prikazala osnovne prvine kravla in hrbtnega plavanja, zato je na podelitvi prejela nagrado za Luža spirit.

Medtem pa je že začelo dišati po pečenju in nekateri gledalci in tekmovalci so se začeli pomikati proti mizi, kjer so pripravljali roštiljado in delili čaj za premražene tekmovalce. Za tiste malo manj lačne pa so v okviru tekmovanja pripravili tudi srečelov
   
Za popestritev tekmovanja so v kategoriji naj izgled luže poskrbeli Podobca, ga. Jožica in g.Dare. Slednji je prišel v opravi slovenskih orlov, ki so pred leti navduševali v Planici, ter ob spremstvu svojih zvestih navijačev, ki so ga spodbujali v ciljni ravnini. Za svoj nastop je prejel nagrado naj veteran.

Največji aplavz in na koncu tudi nagrado za naj izgled je prejel Podobca, ki je najprej nastopil v vlogi medicinske sestre in nato še župnika. Nekoliko pa nam je zastal dih ob padcu Jaka Omana, lanskoletnega zmagovalca, ki je ob veliki hitrosti priletel v vodo, zato je potreboval nekaj minut, da pride k sebi. Po preventivnem pregledu reševalcev, je čez nekaj trenutkov junaško vstal in dvignil roko, ter s tem pokazal, da je vse v redu. Vsi smo si oddahnili, Jaku pa je zato na koncu pripadla nagrada za naj padec.

luza002
   

Prireditev je zopet popolnoma uspela, organizatorji so se zahvalili vsem prisotnim, sodelujočim in predvsem nastopajočim ter obljubili, da bodo naslednje leto naročili še sončno vreme. Morda bo tako še več kandidatov, ki bi se enkrat v letu želeli kopati v turkizno zeleni vodi na Plaži na Krvavcu.

    VIDEO    TWITTER