S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem.
vimeo youtube twitter facebook 
Luža 005

Vrhunski dan na Quiksilver luži 005
Krvavec, Plaža, 3. april 2010

Končno se je na Krvavec vrnila Quiksilver luža 005, kjer smo bili priča izjemni prireditvi, številnim tekmovalcem, ki so prikazali nore akrobacije, kostume in trike. Vreme nam je bilo naklonjeno, zato je bil odziv tekmovalcev in obiskovalcev izjemen. Bilo je jasno, da so vsi na Krvavcu z enim samim namenom – udeležiti se luže.

Več kot 3.000 zimskih navdušencev je obiskalo vrhunski dogodek v organizaciji Društva DOBR, ki je s svojo številčno ekipo v sodelovanju z RTC Krvavec pripravila snežni  bazen s kristalno, ledeno hladno vodo, ki je zbujala  spoštovanje in obenem vabila na spomladansko plavanje. Za otvoritev kopalne sezone je poskrbel izkušeni padalec Grega Šubic, ki je prvič priletel do luže, v drugem poizkusu pa mu je uspel lep doskok na glavo v sredino bazena.

padalc

Letošnja novost je bila med drugim velikost luže, saj je v dolžino merila kar 25 metrov, v širino 8 metrov ter v globino poldrugi meter. Dimenzijam primerne so bili tudi večje skakalnice v treh nivojih, ki so omogočale številne vragolije in spodbujale tekmovalce k inovativnim nastopom. Prijavilo se jih je kar 78, precej od teh že starih znancev luže, ki so se preizkusili v različnih vlogah. Bili smo priča številnim posrečenim spustom v tandemih, nekateri celo v triu ter sinhronim skokom.

Sodniki so imeli težko delo, saj so se tekmovalci suvereno metali čez lužo, kar je nekaterim tudi uspelo- in to v stilu. Najboljše nastope so pospremili bučni aplavzi publike, vse mokre padce pa obilo smeha ob zmedenih pogledih tekmovalcev, ki se niso mogli načuditi temperaturi vode.
Nekateri med njimi so si omislili precej zanimive rekvizite za nastop- od zračnih blazin do pležuha. Izstopal je predvsem tekmovalec, ki si je na snowboard pritrdil jadro za windsurf, a mu na žalost ni uspelo privoziti do bazena.

Nagrada za pingu look je pritegnila pozornost s severa, saj se nam je pridružil pingvin, ki mu ni bilo para v kategoriji. Spet drugi so se poslužili taktične borbe na več frontah. Eden takih parov sta bila naš olimpionik v smučarskem krosu Filip Flisar in demonstrator deskanja na snegu Teo Ivančič. Poleg atraktivnega nastopa dvojca na smučeh sta se tudi stilsko opravila in na koncu prejela naziv mistrov luže. Družbo jima je kot miss luže delala perspektivna downhillerka Urška Čmigo.

skok

Za zabavo je poskrbel moderator Gojdo v družbi DJ Mexxa, svoj glasbeni vložek pa so dodali tudi člani društva smučanja po starem »Ta leseni« s svojo skupino Suha špaga. Poleg glasbe so prikazali, kako so včasih pripravljali smuči za smuko ter dokazali, da se med njimi najdejo tudi taki, ki se s 4 metrskimi smučmi v tandemu drznejo postaviti ob bok novodobnim akrobatom. Na koncu so v kategoriji WTF, ki zajema nenavadne pripomočke za smučanje, naslov ubranili prav gospodje s starodobnimi smučmi.

Med veterani je slavil vsakoletni udeleženec Igor Bizjak, ki je kot suvereno preglisiral lužo. Tudi najmlajši niso bili izjema, saj sta se v lužo pogumno pognala 13- letna Nel Oštir in Luka Zdešar. Najlepši padec nam je prikazal Jaka Rebolj, sicer predlanski branilec naslova v kategoriji najbolje prevožene luže med smučarji.

1foot

Da pa se ne bi zabavali le tekmovalci, so potekale tudi družabne igre za vse udeležence dogodka, »ice bar« in »ice BBQ« pa sta poskrbela za dobro voljo in počutje obiskovalcev. Po zaključku tekmovanja so se lahko pomerili v paralelnem veslanju na surf deski preko luže. Drznežev, ki bi skočili v vodo kljub atraktivnim nagradam sicer ni bilo veliko, saj je bilo prijetneje vse skupaj opazovati oziroma navijati za svojega favorita z roba bazena. Sledila je razglasitvi rezultatov in druženje v prijetnem vzdušju, ki se je s plesom na mizah nadaljevalo na plaži.

Večerni del zabave se je prestavil v eskimsko vas, kjer so se za ledeno mešalno mizo zvrstili DJ-ji Mexx, Aneuria in Dulash. Ambient v iglujih ter zibanje ob elektronskih ritmih pa je postavil piko na i snežnemu spektaklu, ki smo ga tako nestrpno pričakovali skozi celotno zimsko sezono. Poglavitno po mnenju organizatorjev je bilo, da se je tekmovanje zaključilo brez poškodb in s številnimi zadovoljnimi obrazi tekmovalcev in obiskovalcev, ki so se zabavali na nepozabnem dogodku v dobri družbi. Plaža na Krvavcu je z lužo doživela vrhunec zimskega dogajanja na smučiščih.

Številne pohvale in čestitke so dobra motivacija organizatorjem za naslednji dogodek.

Anže Kurnik
Vodja ekipe DOBR


    VIDEO    TWITTER