S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem.
vimeo youtube twitter facebook 
FREE Luža 8 spet navdušila

Krvavec, 7.4.2013,
avtor: mitja,
fotografije: različni
Plaža Krvavec, 7. april 2013
 

Osma izvedba legendarne Luže je na Krvavec kljub aprilsko nestabilnemu vremenu privabila številne ljubitelje smučanja in zabave. Preko 60 tekmovalcev in 2300 obiskovalcev je uživalo v norih skokih, osupljivih akrobacijah in inovativnih oblačilih ter športnih pripomočkih za spust čez ledeno hladno lužo, ki je letos komaj presegla ledišče. 

Luža je postala nepogrešljiv del zimske sezone, kjer je udeležba obvezna. Dvodnevni dogodek se je začel v soboto s treningom ter popularnim Harlem Shakeom Luža teama in v inovativnem slogu napovedal nedeljski spektakel. Zgodba se je nadaljevala v tunelu ob luži, kjer se je razvil pravi underground afterparty z ekipo Lose control in gosti.
 
Nedeljsko jutro je prineslo svež sneg. Ta pa ni zmotil organizatorjev, ki so v pravih zimskih razmerah urejali prizorišče. Kjub vremenu, ki se nikakor ni hotelo razjasniti, so se kmalu začeli zbirati prvi tekmovalci in številni obiskovalci. Tribune polne radovednih gledalcev, ki so nestrpno pričakovali prve skoke v vodo so razvajale hostese s sushijem na snegu, napitki in drugimi dobrotami.

Poleg skokov čez lužo so dogajanje popestrili tudi SUP (stand-up paddle) in slackline tekma, nagradna igra s telefoni in FREE Luža kodami, ter RAZVEŽI se dvoboj, kjer so se zvezani tekmovalci 
pomerili v sonožnih skokih v daljino z najboljšo slovensko skikrosistko Sašo Farič. Ob takem programu ni manjkalo zadovoljnih obrazov tekmovalcev in navdušene publike, ki jih je vztrajno spodbujala.
 
Luža tako (p)ostaja osrednja atrakcija med dogodki na snegu, saj na sodoben način združuje različne športne panoge in zabavo ter tako pooseblja pravi spomladanski preskok iz zimske v poletno sezono.


Medijske objave
Slike Luža 8 - mix
Slike Luža 8 - Luka
Slike Luža 8 - Darko
Slike Luža 8 - Simon
Dnevnik
Siol
KRŠ


REZULTATI FREE LUŽA 8, 7.4.2013    
    
Luža ride ski M     ROK CUDERMAN
Luža ride ski JR     MAJ ŠTIRN
   
Luža trik ski M      MATIC LOVKO
Luža trik ski JR     JAN OPARA
   
Luža ride snb M    
ROK ČERNE
Luža ride snb Ž     ZALA POVŠE
Luža ride snb JR    LAN RAZINGER JAGODIC
   
Luža trik snb M     TOMAŽ JENKO
Luža trik snb Ž     KATARINA ČERNIVEC
Luža trik snb JR  
  PETER DOLINŠEK   
Luža NLP             MIHA GODNIČ
Luža SPLASH       JANEZ CUDERMAN
Luža WTF            MIHA,PODGORNIK,PRIMOŽ PETERMAN
Luža GROUP        TEAM KAVČ
Luža LOOK JR      ŽIGA GRILEC
Luža LOOK M       IGOR STARENAGRAJENCI SUP tekmovanja

Zala Lea Povse
Katarina Cernivec
Blaz Zavrl    VIDEO    TWITTER