S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem.
vimeo youtube twitter facebook 
Nov utrip Luže na Krvavcu

Kranj, 7.4.2016,
avtor: anže,
fotografije: različniPomladni velikonočni vikend smo že tradicionalno uživali v stilu najbolj mokre in zabavne tekme na snegu. 11. edicija tega nepogrešljivega zaključka zimske sezone je bila polna presežkov. Največja Luža, največ tekmovalcev, največ obiskovalcev (skoraj 4000), izjemno bogat spremljevalni program ter veliko navdušenje sponzorjev in zadovoljstvo organizatorjev. To je izkupiček 11. Luže, s katerim lahko povzamemo letošnje dogajanje na Krvavcu.

zvecer

Koledarska pomlad, ura prestavljena v poletni čas ter sončna napoved so bili prvi kazalci, da bo letošnja Luža nekaj posebnega. Snežni objekt je bil zgrajen do zadnje potankosti, organizacijska ekipa v desetih letih že lepo uigrana, spremljevalni program za vse generacije pa skrbno izbran. V sončnem hladnem jutru je bilo potrebno odstraniti le še nekaj ledenih ploskev s površine luže, ko se je iz doline tiho prikradla megla in zavila prizorišče v sivino. Trenutno razočaranje prisotnih so hitro zamenjali upi, da se megla vseeno razkadi in postreže s snežnim spektaklom, kot smo ga pričakovali.

start

In se tudi je. Ne sicer popolnoma, pa vseeno dovolj, da je celotna tekma potekala po programu ter da smo lahko uživali v sončno-meglenih trenutkih na snegu. Tekmovanje sta tradicionalno otvorila vsakoletna udeleženca zakonca Cuderman v vlogah Mr Beana in Tine Maze. V nadaljevanju smo lahko spremljali še kar nekaj atraktivnih skokov, skupinskih nastopov, imitacij znanih športnikov v stilu Dejana Zavca, Anžeta Kopitarja ter nastop slovenskih biatlonskih reprezentantov. V sodniškem trojčku je letos premierno sodeloval naš nekdanji smučarski as Jure Košir, dogodek pa sta z zanimanjem spremljala tudi boksarski šampion Dejan Zavec in olimpijec Žan Košir. Obiskovalci so imeli tako poleg ogleda tekmovanja na Luži možnost srečati nekatere naše športne velikane. 

zavec biatlonc1

Organizator društvo DOBR je poskrbel tudi za raznolik spremljevalni program za vse obiskovalce, ki so s svojimi posnetki z dogodka lahko tekmovali v #LužaCanon Instagram fotonatečaju ter se potegovali za lepe nagrade. Ljubitelji avtomobilov so občudovali nov Audijev model Q2, ki jeseni prihaja na slovenske ceste. Najbolj žejni pa so preizkusili srečo na Multisolinem kolesu sreče, ki je obdaril številne prisotne. 

miniplanica audi

Najmlajši obiskovalci so si nadeli mini skakalne smuči in se pognali po mini Planici, naredili prve spuste na Elanovem mikroboard poligonu ter uživali v Argetinem otroškem kotičku. Za najbolj pogumne je po tekmi na Luži potekal še SUP turnir, na katerem je po izločilnih dvobojih zmagovalec s seboj odnesel Firefly SUP komplet. 

sup sup1

Po zaključku tekmovanj na Luži smo se preselili na Plažo, kjer  so za animacijo prisotnih z modno revijo Quiksilver in Roxy poskrbela znana imena slovenske manekenske scene. Sprehod po modni brvi je glasbeno povezoval KlemenKlemen, ki je v nadaljevanju s koncertom skupaj s svojimi številnimi gosti do zadnjega kotička napolnil areno na Plaži. After zabavo je nato s svojim izjemnim glasbenim izborom v večernih urah zaključil DJ Woo D. 

klemen fashion

Obiskovalci, tekmovalci, sponzorji, gostujoče smučišče Krvavec in organizatorji smo bili na koncu enotnega mnenja, da je Luža res največji, najbolj obiskan in medijsko odmeven družabno-tekmovalni zimski dogodek ter tako pomemben del slovenske športno-zabavne scene. Ekipa Luže se z zadovoljstvom pripravlja na poletje in že snuje načrte za naprej.

ekipa

LUŽA 2016 from LegatFilms and Društvo DOBR.    VIDEO    TWITTER